Om laiven

Midtsommerfesten er en stemningslaiv satt til en liten gård i Norge på slutten av 1800-tallet. Vi ønsker å spille på relasjonspill, bonderomantikk og tradisjoner. Rollene vil ha litt ulike plott, noen eksempler er kjærlighet, troen på det overnaturlige, og arv. Vi er ikke opptatt av at alt skal være historisk korrekt, men mer at man får føle litt på tidsånd og forestillingen av et lite bondesamfunn.

Her kan du lese mer om tradisjonene
På Tveter gård er det tradisjon for at familie, venner og naboer samles for å feire sankthansaften hos familien Tveter. Mange kommer kvelden før og blir til dagen etter. Alle hjelper til for å lage en feiring med god mat, drikke, dans, sang og lek. Tradisjoner er veldig viktig for alle som er der. Den tradisjonell fortellerstunden, dansen og musikken. Bålet blir tent for å holde heksene borte, og siden sankthansaften har magiske egenskaper vil urter sankes ha legende egenskaper og buskapen blir styrket om de får gress som blir slått denne kvelden. De unge får vite hvem de skal gifte seg med hvis de sover med sankthans blomster under hodeputen, og guttene kan gå på nattefrieri så lenge alle beholder klærne på.
Alle som kommer til feiringen kjenner hverandre på godt og vondt. Selv om man ikke går så godt overens med alle til hverdags prøver man å legge dette til side for sankthansfeiringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar